NL

De onderneming

DIAMOND the fiber meeting

Achtergrond 

De start van Diamond was bescheiden. In 1958 begon de organisatie als vervaardiger van ultraharde materialen en industriële diamanten, waaronder pick-upnaalden en andere hoogwaardige precisieonderdelen.
De kennis en ervaring die hierbij werd opgedaan vormde de basis voor de expertise van het bedrijf in precisieapparaten en grootschalige producties, een proces dat in de loop der jaren systematisch is uitgebreid en voortdurend verder wordt geperfectioneerd

Marktleider

De zoektocht naar diversiteit leidde Diamond naar de dynamische en snelgroeiende markt van de fiberoptics, de glasvezel. Binnen deze markt kreeg het bedrijf al snel een internationaal erkende reputatie als revolutionair en innovatief ontwikkelaar. Vandaag de dag is Diamond wereldwijd marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige precisie-glasvezelconnectoren. De organisatie bedient succesvol de data-,telecom en outdoorindustrie van ontelbare landen wereldwijd. 

Producten

De Diamond-producten hebben wereldwijd het vertrouwen gewonnen van gebruikers, omdat wij ons ten doel hebben gesteld om op elk aandachtsgebied aan de hoogste eisen van onze klanten te voldoen. Onze status als voorkeursleverancier bij talloze leidende aanbieders van data- en telecomsystemen getuigt van de juistheid en kracht van deze strategie. Naast het brede scala aan standaardproducten, staat Diamond eveneens bekend als een dynamische, innovatieve partner die in staat is om op maat gemaakte technisch hoogwaardige kwaliteitsoplossingen te bieden als antwoord op de vragen van haar klanten.   

Kwaliteitsbeheer

De kwaliteit van onze producten en processen wordt gecontroleerd en gegarandeerd door een kwaliteitsmanagement- en milieusystemen ISO normen 9001. Deze wereldwijde keurmerken stellen hoge en strikte (controleerbare) eisen aan kwaliteit van producten én organisatie. De implementatie van deze certificeringen in onze wereldwijde organisatie maakt DIAMOND een gecertificeerde effectieve en competitieve partner van onze klanten.

Filosofie

Sinds het begin van het mensdom heeft de natuur modellen geboden om complexe fenomenen en relaties te verklaren.

Observaties van de principes van de natuur en het onderzoeken van de onderliggende oorzaken, vormen de basis voor ontdekking en innovatie.

Soms zijn deze innovaties zelfs nog fascinerender dan wat de natuur zelf heeft gecreëerd. Glasvezeltechnologie is hiervan een goed voorbeeld. Door gebruik te maken van de eigenschappen van glas, is het mogelijk om ongekende hoeveelheden informatie efficiënt door haardunne vezels te transporteren. Informatie die ons helpt om ons dagelijks leven en werken eenvoudiger, veiliger en plezieriger te maken.