NL
  • Fiber-optic products

E-2000™ - The Original

Same but different...

... a copy is never as good as the original

Geschiedenis

In 1992 heeft Diamond SA op verzoek van een klant de taak op zich genomen om een ​​glasvezelconnector te ontwikkelen op basis van de bestaande DIN-connector, maar met een geïntegreerde beschermkap, push-pull-mechanisme, mechanische codering en hoge kwaliteit plastic.

Een team van ingenieurs ging aan de slag en ontwikkelde binnen enkele maanden de connector die nu bekend staat als E-2000 ™. Aanvankelijk heette de connector Europa 2000, een naam die voor het gemak werd ingekort tot "E-2000" als reactie op aanvragen uit de hele wereld. Diamond SA patenteerde vervolgens de connector en had daarmee diens naam beschermd.

Het verschil zit hem in de details

In plaats van de veelgebruikte monoblok-ferrules, maakt Diamond SA voor zijn connectoren uitsluitend gebruik van keramische ferrulen met Titanium insert. Samen met het gepatenteerde active-core-centering systeem van Diamond SA, dat de kern van de vezels perfect centreert, wordt de Insertion Loss tot een minimum beperkt. Door de toleranties van de fiberkern excentriciteit en van de hoekafwijkingen te controleren, kan Diamond SA een optische performance-klasse bepalen waar bij willekeurige combinaties de dempingswaarden binnen de 0.1db blijven.

Dankzij zijn eigenschappen excelleerde de E-2000 ™ al in de jaren negentig met ongekende waarden en was daarmee het perfecte antwoord op de toenemende vraag naar precisie en uitstekende transmissiewaarden.

Een nieuwe ster is geboren

Een aantal andere factoren droegen er toe bij dat de E-2000 ™ plotseling wereldberoemd werd en nog steeds een van de meest succesvolle connectoren in glasvezeltechnologie is. Diamond SA garandeert onder meer de traceerbaarheid van alle connectoren. Elke ferrule is gelabeld met het respectieve productienummer met behulp van een laser. Bovendien is de compatibiliteit van de E-2000 ™ -aansluitingen in de loop der jaren gegarandeerd, d.w.z. dat de connectoren voor honderd procent uitwisselbaar zijn.

Diamond SA is ook een van de weinige fabrikanten van referentiekabels. Glasvezelreferentieconnectors zijn vervaardigd met de laagste toleranties en worden gebruikt voor dempingsmetingen; ze worden beschouwd als een onderdeel van de meetapparatuur omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van meetonzekerheden.

Hetzelfde, maar anders

De lage Insertion Loss waarden, die dankzij de ACA-technologie kunnen worden gecontroleerd en constant worden gegarandeerd, zijn ondanks de vele kopieën nog steeds ongeëvenaard. Bovendien worden alle Diamond SA-connectoren in Zwitserland vervaardigd en geïnspecteerd met behulp van duidelijk gedefinieerde processen en uitsluitend de beste materialen.

De originaliteit van de E-2000 ™ -connector kan eenvoudig worden bepaald door naar de ferrule te kijken. Als er een zilverkleurig inzetstuk te zien is in het midden van het oppervlak van de ferrule, kunt u er zeker van zijn dat het een originele plug van Diamond SA is.

De E-2000 ™ van Diamond SA is het enige echte origineel.